Fordovi automobili koji vide iza ugla

Izlazak automobilom iz garaže ili ulazak u nepreglednu raskrsnicu iz sporedne ulice predstavlja potencijalnu opasnost za učesnike u saobraćaju. Uz svu opreznost, vozač ipak mora da “izviri” prednjim delom automobila, […]

Izlazak automobilom iz garaže ili ulazak u nepreglednu raskrsnicu iz sporedne ulice predstavlja potencijalnu opasnost za učesnike u saobraćaju. Uz svu opreznost, vozač ipak mora da “izviri” prednjim delom automobila, kako bi imao dobru preglednost. Upravo u tom trenutku može se dogoditi da sa boka naiđe pešak, bicikl ili drugo vozilo.

Da bi poboljšao bezbednost svojih automobila, Ford je u pojedine modele uveo novu tehnologiju koja vozaču omogućava da “vidi iza ugla”. Nova generacija modela S-MAX i Galaxy opremljena je bezbednosnim sistemom Front Split View Camera.

Ova tehnologija je već prisutna u nekim skupljim premijum modelima a od sada je dostupna i u klasi MPV vozila.

Pomoću novog sistema vozač na ekranu u svom automobilu može da vidi šta se dešava iza ugla i da se bezbedno uključi u saobraćaj sa parkinga ili iz sporedne na glavnu ulicu.

Pomoću kamere rezolucije 1 Mpx, koja je nalazi u maski hladnjaka, na displeju dijagonale 8 inča prikazuje se širokougaono vidno polje od 180 stepeni ispred vozila.

Time se u nepreglednim raskrsnicama značajno umanjuje rizik od naletanja na druga vozila, pešake ili bicikliste, koji prilaze sa bočnih strana

YouTube Preview Image

About Fordlover