Ford ubrzava razvoj softvera za Povezivanje

livio

Sync Applink Livio

U nastojanju da održi svoju prednost u domenu povezivanja u kolima , Ford je kupio  Livio iz Mičigena. Kompanija će biti u potpunosti u vlasništvu Ford globalnih tehnologija , koji nadzire sve Fordove  intelektualne svojine širom sveta .

Ford planira da stvori širok rasprostranjeni industrijski standard za povezivanje i razvoj  mobilnih aplikacija. Oblast povezivanja u vozilima  ć eksponencijalno rasti u narednim godinama . Skoro 2 miliona vozila je isporučeno sa integracionim sistemima pametnih telefona u 2012 . Očekuje  se da će roj vozila projektovanih da imaju smartfon integracije  dostići 21 milion proizvedenih  jedinica do 2018 ( prema podacima  GSMA ,globalna trgovinske grupe iz Londona).

 

Iako će Livio  biti u potpunosti u vlasništvu Ford-a,podela će i dalje postojati tj biti u okviru  polu – autonomnog upravljanja i rada , koji će omogućit kompaniji da održi preduzetnička nastojanja kao i brz razvoj dok se paralelno bude prilagođavaala  novim tehnologijama .

Ford je bio jedan od prvih proizvođača koji je sistem sa mobilnim uređajim doveo na  tržište još u 2007 godini . Dodate funkcije kao što su senzori, pomoc vozila hitnih sluzbi, izveštaj o zdravlju  su vec koriste u serijskoj proizvodnji, a bice konstnanto dopunjavana novim softwerskim updateovima kao i integrisanjem sa My FordTouch, naprednim sistemom sa ekranom osetljivim na dodir.

IZVOR: FORD

About Forddestiny