Ford stiže u komšiluk, ulaže 200 mil € u SUV

Američki proizvođač automobila Ford motor investiraće 200 miliona evra u proizvodnju manjih sportskih vozila Eko-sport u rumunskom ogranku Automobil Krajova. To je najavio izvršni direktor Forda zadužen za Evropu, Džim […]

Američki proizvođač automobila Ford motor investiraće 200 miliona evra u proizvodnju manjih sportskih vozila Eko-sport u rumunskom ogranku Automobil Krajova.

To je najavio izvršni direktor Forda zadužen za Evropu, Džim Ferli, prenosi Rojters.

Ford je preuzeo posrnulog rumunskog proizvođača Automobil Krajovu 2008. godine i u toj fabrici proizvodi model B-max, ali su zbog male tražnje prekidi proizvodnje u tom pogonu postali uobičajeni, navodi britanska agencija.

Proizvodnja sportskog terenca eko-sport počeće u jesen 2017, rekao je Ferli novinarima tokom posete pogonu u južnoj Rumuniji, dodajući da će “od tog trenutka Krajova postati jedini pogon za proizvodnju eko-sport modela za prodaju na tržištu Evrope (izuzev Rusije)”.

Kako je naveo, američka kompanija se nada da će zadržati postojeći nivo zaposlenih u Rumuniji.

Ferli je dodao da očekuje da će u ovoj godini Ford prodati više od 200.000 sportskih vozila u Evropi, što bi bilo povećanje od 30 odsto u odnosu na godinu ranije.

About Fordlover