Ford počeo proizvodnju hibridnog “mondea” u Evropi

Prvi primerci Fordovog “mondeo” hibrida su sišli sa proizvodne trake pogona u Valensiji, Španija, što je označilo prvi hibridni električni Ford model koji se gradi i prodaje u Evropi. Najznačajniji […]

Prvi primerci Fordovog “mondeo” hibrida su sišli sa proizvodne trake pogona u Valensiji, Španija, što je označilo prvi hibridni električni Ford model koji se gradi i prodaje u Evropi.

Najznačajniji podatak je da novi hibrid nudi cenu(oko 30.000 evra) koja je bliskaHibridni “mondeo” kombinuje snagu 2.0-litarskog benzinca sa električnim motorom i 1.4 kWh litijum-jonskom baterijom za kombinovanu potrošnju od 4.3l/100km i emisiju CO2 od 99 g/km.“mondeu” u dizel varijanti.

“Hibridni Mondeo nudi najbolje od dva sveta: poboljšane performanse i smanjenu emisiju električne snage i domet i performanse tradicionalnog pogona”, saopštio je Rolant de Vard, podpredsednik Forda za Evropu.

Osim ovog alternativnog agregata, kupci novog “mondea” u izboru imaju novi 1.5‑liarski EcoBoost benzinac i poboljšani 2.0-litarski TDCi dizel.

 

About Fordlover