Amerika i Kina “drže” Ford

Američki proizvođač vozila Ford u trećem kvartalu zabeležio je bolje rezultate od očekivanih. Pre svega, zahvaljujući solidnoj prodaji u Severnoj Americi i Kini a uprkos padu prihoda koji je povezan […]

Američki proizvođač vozila Ford u trećem kvartalu zabeležio je bolje rezultate od očekivanih.

Pre svega, zahvaljujući solidnoj prodaji u Severnoj Americi i Kini a uprkos padu prihoda koji je povezan sa plasiranjem modela “pikap F-150”, sapšteno je iz te kompanije.

Neto profit ovog drugog najvećeg svetskog proizvođača automobila u posmatranom kvartalu opao je 34 odsto, na 835 miliona dolara, što je 0,21 dolar po akciji, prema 1,27 milijardi godinu ranije (0,31 dolar po akciji), prenio je Rojters.

Kada se isključe vanredne stavke, profit po akciji vrijedio je 0,24 dolara, dok su analitičari u prosjeku predvidjeli 0,19 dolara.

Prihodi Forda u trećem kvartalu opali su tri odsto na godišnjem nivou, na 34,9 milijardi dolara, dok su po konzenzusu analitičara iznosili 33,11 milijardi dolara.

Ford je za tekuću godinu zadržao prognozu iz septembra (koja je tada snižena), očekujući da oporezivi profit bude oko šest milijadi dolara, ne računajući vanredne stavke.

Tags:

About Fordlover